Alles wat je weet over kriebelbeestjes is fout!

01-10-2022

Auteur: Dr. Nick Crumpton

Illustrator: Gavin Scott

Uitgeverij: Lemniscaat (https://lemniscaat.nl/) 


Recensie 

🕷 Je eet af en toe spinnen in je slaap. 🕷

FOUT! (Gelukkig maar......)

Op zoek naar een leuk boek passend bij het thema van de Kinderboekenweek? Dit boek is echt een dikke aanrader! Niet alleen leuk voor de periode van de Kinderboekenweek, maar ook zeker voor daarna.

In dit boek worden 28 onderwerpen besproken waar mensen vaak een verkeerd beeld van hebben. Zijn insecten nou wel of niet slim? Wat eten slakken eigenlijk? Hoe ontstaat de vlinder? Het antwoord op deze vragen (en nog veel meer) vind je terug in dit boek.

Het boek wordt ondersteund door hele mooie illustraties. Alleen al als je de voorkant ziet, wil je dit boek lezen. Dit boek wordt bij mij in de klas dus ook veel gekozen door de kinderen.

Voor kinderen is dit boek goed te lezen. De tekst is op een aantrekkelijke manier geschreven en moeilijke woorden worden op een duidelijke manier uitgelegd. Je vindt achterin het boek nog een overzichtelijke woordenlijst. Sommige namen van de dieren zijn voor kinderen misschien wat lastiger te lezen, maar gelukkig zit er ook steeds een afbeelding bij.

Tip om het boek klassikaal te gebruiken: laat de kinderen een poster maken bij een bepaald dier. Kopieer voor alle kinderen een pagina en laat ze de belangrijkste elementen opschrijven. Uiteraard kunnen ze er een mooie tekening bij maken. De kinderen worden expert van een dier. Eventueel kunnen ze dit presenteren.