Saga gevangen in het ijs

16-12-2022

Auteur: Leonard Boekee (Website Leonard: https://leonardboekee.com/prentenboeken) 

Uitgeverij: Colombus 

Colombus is onderdeel van Royal Jongbloed Publishing.


Recensie

❄️ Saga gevangen in het ijs ❄️

Dit prachtige boek is niet alleen leuk om te lezen, maar is ook leerzaam. Dit boek maakt de kinderen bewust van de klimaatverandering.

Het ijs is aan het smelten, dus is de grens voor Saga en haar familie niet meer duidelijk. Ze komen in het gevaarlijke Noordpoolgebied. Saga haar familie maakt zich zorgen. Hoe moet dit nu verder? Zijn er nog wel openingen om even boven water te komen en te ademen? Hoe komen ze weer terug?

Orka's zijn de snelste, sterkere en slimste dieren van de zee, maar hoe redden ze zich hier weer uit?

De afbeeldingen zijn prachtig. Door de mooie en grote afbeeldingen word je helemaal meegezogen in het verhaal. Het geeft een mooi beeld van het Noordpoolgebied en de verschillende dieren die daar leven.

Naast het mooie verhaal en de schitterende afbeelden, heeft dit boek ook een educatieve functie. In het boek staan verschillende weetjes over orka's, klimaatverandering, ijsberen, walrussen en het Noordpoolgebied. Wist jij bijvoorbeeld al dat een orka 15 minuten onder water kan blijven?

Kortom, een heel leerzaam en leuk boek voor kinderen. Vanaf vier jaar is dit leuk om voor te lezen en daarna is het ook geschikt om zelf te lezen. Het is een makkelijk leesbaar lettertype.

Tip voor in de klas: je kunt de kinderen na het lezen in gesprek laten gaan over klimaatverandering. Wat kunnen we doen om dit te verminderen? Eventueel kun je hier nog een tekenopdracht of knutselles aan koppelen.